Всички които са си купили голяма и скъпа кола за първа кола след това са съжалявали. Дори и най-големите инати. По добре си купи 145 или 155 в краен случай. Рано или късно ще ме разбереш какво имам в предвид, то не може да се обясни.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Help:Покупка на Alfa 166
Collapse
X
-
Купи си Пунто или Опел. На 19 години просто няма смисъл, колата е скъпа, сложна няма никакъв смисъл. И да я закачиш някъде части има и са евтини, а и пунтото е хубава кола.
Мой познат изкара книжка на 30г и си взе Волво S40. За 1 година това вече на прилича на кола, а беше толкова готина."BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
Comment
-
неможе да се сравнява опел Астра със 166...... ако трябва да изравниме класовете има една Омега дето е 2002-2004 или нещо подобно.... Алфата е по красивата кола определено за по удобна и по икономична незнам ама съм на 99% че на омегата частите са доста по скъпи....! просто Омегата все едно не е опел... от първата до последната частите особенно на дизеловите мотори са със ебати изродските цени! пример: радиатор за 2,3ТДИ-94г. близо 700лв нов и то не от булвария..... наскоро го сменихме със 350лв втора употреба! Турбо компресор 2800 лв нов(та тя дори не е команреил) окачването пак беше с некви фрапантни цени ама не си спомням; демпферен маховик 1800лв + 300 лв за работа.... на същото място питахме за същата част за БМВ 525ТДС 2002г. и цената и беше 1500лв. със монтажа ! Извинете ме ако обидя някои ама трябва да си абсолютен простак да даваш подобни пари за ОПЕЛ !!! не случайно хората вече не ги карат дори тези омеги! А в Клас като астрата (тези полицеиските по новичките кам 2002г.) мога да поставя една 147 дори да е 1,6 и ще се обърна на другата страна за да не се смея на разликите в който и да е детаил и каквито и да е показатели !Алфа Ромео 156 1,8TS/ГИ EasyGas
Comment
-
еми за радиатора главно знам че на ЖТД 2,4 беше почти двойно по евтин ! А за маховика ако не е демпферен при алфата неможе да се направи сравнение! ама аз говоря за Омега 94г. сигорен ссъм че 164-ката не е с толкова скъпи части... За новата омега незнам... предполагам че са още по скъпи !Алфа Ромео 156 1,8TS/ГИ EasyGas
Comment
-
е тя Омега 2.5ТД е с мотор от БМВ ако не се лъжа, и поддръжката си е като за такова
шефа тука имаше такава Омега 94та само че бензинова и наистина му легна много скъпа поддръжката и я разкара, да не говорим колко ръждясваше ... баси висок клас кола уж...'04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
'02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
'99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex
Comment
-
не е бе баце 2,3ТДИ си е мотора на тая омега дет е 94 (за по новата ако говориш незнам) и си е 4 цилиндов мотора си е на опел до колкото знам..... щото ако не се лъжа баварките са 6-таци.... дет са 2,5 и нагореАлфа Ромео 156 1,8TS/ГИ EasyGas
Comment
-
Ейй недейте така и аз съм на 19ама елате ми вижте колите
Според зависи от много работи
sigpic We Dont Drive FasT,We JusT Fly Slowly ! ! !http://www.metacafe.com/watch/1027834
ex Alfa 166 2.0 T.Spark ex Alfa 156 2.0 T.Spark, ex Alfa 156 1.8TS Ауди А4 Авант ТДИ, BMW 7, Ауди А6 Т и др
Comment
-
Първоначално публикувано от JACCOMOне е бе баце 2,3ТДИ си е мотора на тая омега дет е 94 (за по новата ако говориш незнам) и си е 4 цилиндов мотора си е на опел до колкото знам..... щото ако не се лъжа баварките са 6-таци.... дет са 2,5 и нагоре
Имам и Омега и колкото и да ви е странно въобще не смятам да се разделям с нея.
Но извън Офф-а - силно ти препоръчвам малка кола, от опит ти казвам. Вземи си каквато ти е насърце.Alfa Romeo Stelvio 2.2 JTDm Q4 Lusso, Alfa 166 2.4 JTD 20V, Alfa 159 2.0 JTDm, Piaggio NRJ Power DT; EX: Alfa Romeo Giulietta MA; Alfa Romeo 166 JTD; Alfa Romeo 156 SW 1.9 16v JTD; Alfa Romeo 156 2.4 jtd, Alfa 147 TS, Chrysler Grand Voyager 2.8
Comment
-
Честно казано , прочетох и двете страници на темата и още няколко теми, но пак не мойах да разбера според вас , които карате 166-ци - тя добър избор ли е за първа кола.
Колата ме кефи ужасяяяяяващо много , но ако няма да мога да се оправям с нея , съм склонен да си зема една 156-ца.Робът се бори за свобода,
свободният - за съвършенство.
Alfa rulzzzz
Comment
-
Без да съм собственик, казвам че 166 не е идеалния вариант за първа кола. Винаги стават инциденти докато свикнеш да караш и според мен не е нужно да караш БЪРЗА и скъпа кола като за начало. По добре евтина и да не ти дреме много и после 166
Писал съм Пунто на предишната страница и мога да твърдя, че е лесна за рамонти, евтина и сравнително здрава, а и по лесно се свиква с карането."BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
Comment
-
Първоначално публикувано от redkilladogЧестно казано , прочетох и двете страници на темата и още няколко теми, но пак не мойах да разбера според вас , които карате 166-ци - тя добър избор ли е за първа кола.
Колата ме кефи ужасяяяяяващо много , но ако няма да мога да се оправям с нея , съм склонен да си зема една 156-ца.
драмите бяха дали да е Ланча Капа () Фиат Браво или Алфа 145/6 ... доста хора ми говореха че с Капа-та (тя е колкото 166 горе долу на размер) ще бера ядове, и дето се вика само драскотините от паркиране и движение на заден ход ще ми излязат през носа... аз не им вярвах, разбира се
тогава така се случи че ми изпадна 145цата - уж на далавера и я взех ...
мога да ти кажа, че с тая малката кола, колко ядове... колко драскотини, колко ожулени огледала, 3-4 ПТП-та.....
е сега 4 години по-късно, си взех 166 и се кефя адски, но с ръка на сърцето ще кажа че тогава нямаше да се оправя с тая кола и щях да я направя на нищо ....
та ако ти е на сърце Алфа Ромео като марка, не ти пречи да се учиш на нещо от по-малките и модели, дори 145/5 - които са и доста по етини за поддръжка
а след година - две - три - да се метнеш на лимузината'04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
'02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
'99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex
Comment
-
Както казаха някои колеги по принцип за първа кола голяма лимузина не е най-добрия вариант, НО както писаха и други зависи от финансовите възможности,мен ако питаш и от желанието.
От личен опит - преди 7 години като бях на 19 си взех 164ка 2.5 ТД , това беше първата моя кола,която си купих сам и не поддържах с на баща ми парите, супер кеф ми беше , пари намирах да си я правя, и колкото и коли да съм карал от тогава 164та си я пазя и до ден днешен точно защото ми е кеф. Много пари отидоха по нея, но не съжалявам.
А преди това ,точно като взех книжка също карах голяма кола (по-голяма от 164,но на баща ми) и не съм имал нито счупени огледала, нито драскотини при паркиране и тн.
Comment
Comment